понеділок, 27 жовтня 2008 16:19

Лідери чотирьох партій Литви готові сформувати правлячу коаліцію

Лідери чотирьох правих партій Литви - Союзу вітчизни - Християнські демократи, Партії народного відродження, Союзу центристів і лібералів і Союзу лібералів в понеділок підписали заяву про намір сформувати правлячу коаліцію.

"Державі необхідні невідкладні заходи і згода відповідальних політичних сил з підготовки плану антикризових дій.... Ми вирішили почати переговори про коаліційну урядову програму і створення правлячої коаліції", - мовиться в документі.

Ці чотири партії отримали на парламентських виборах, що завершилися в неділю (другий тур), 79 мандатів з 141, і мають просту більшість. Лідирує за підсумками голосування Союз вітчизни - Християнські демократи, який отримав 44 місця в парламенті. Праві партії розраховують, що до коаліції може приєднатися Партія праці з десятьма мандатами, і тоді вони матимуть в сеймі конституційну більшість, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Лідери чотирьох партій Литви готові сформувати правлячу коаліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути