вівторок, 08 липня 2008 16:23

Лідери РФ та Японії підтвердили намір вирішити територіальне питання

Президент РФ Дмитро Медведєв і прем"єр-міністр Японії Ясуо Фукуда в ході двосторонньої зустрічі у вівторок "підтвердили необхідність якнайскоріше вирішити територіальну проблему, що існувала між нашими країнами, не відкладаючи її в довгий ящик", повідомив журналістам прес-секретар японського МЗС КадзуоКодама.

За його словами, під час бесіди керівники двох країн зафіксували взаєморозуміння з ряду позицій. Зокрема, вони зазначили, що "поглиблення координації дій та співпраці Росії та Японії в АТР необхідне для стабільності і процвітання в регіоні", "відсутність мирного договору між стратегічними партнерами, якими є наші країни, не йде їм на користь, і це положення повинне бути якнайскоріше виправлене, не відкладаючи в довгий ящик", "остаточне вирішення територіальної проблеми повинне бути взаємоприйнятне і відповідати інтересам та сподіванням народів обох країн", сказав дипломат.

"Обидві країни мають намір проводити щирі переговори, ґрунтуючись на раніше досягнутих угодах і укладених договорах", - додав він.

"Наші країни продовжуватимуть поглиблення співпраці з широкому кругу питань", - сказав прес-секретар.

Джерело в російській делегації заявило РИА Новости, що російська сторона розділяє думку японських колег про необхідність співпраці двох країн в забезпеченні безпеки в Азіатсько-тихоокеанському регіоні.

"Росія та Японія є членами АТЕС, і співпраця наших країн в цій та інших сферах піде на користь всьому регіону", - сказало джерело, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Лідери РФ та Японії підтвердили намір вирішити територіальне питання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути