Ексклюзиви
четвер, 13 березня 2008 13:49

Лідери грузинської опозиції з"їздили до Лондона на зустріч з Березовським

Один із лідерів грузинської Об"єднаної опозиції, колишній держмиіністр Грузії з питань врегулювання конфліктів, а нині член НВО "Інститут рівноправ"я" Георгій Хаїндрава днями провів у Лондоні зустріч із Борисом Березовським, видачі якого вимагає Росія.

Кілька днів тому Хаїндрава попрямував спочатку до Ізраїлю, а потім до Великої Британії.

Як заявив сам Березовській в інтерв"ю грузинській телекомпанії "Руставі-2": "Це правда. Я нічого більше не коментую".

Сам Хаїндрава зізнався телекомпанії, що дійсно був в Лондоні, але зустрічався з удовою покійного бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі Інною Гудавадзе.

У інтерв"ю газеті "Алія" він заявив иаке: "Почекаємо заяви пані Інни". За його словами, заява буде зроблена найближчим часом.

Як уточнюють "Новости-Грузия" з посиланням на телекомпанію "Мзе", Борис Березовській, відповідаючи на запитання, чи збирається він продовжувати справу свого бізнес-партнера Бадрі Патаркацишвілі, відповів, що "не готовий поки нічого коментувати".

Як заявили інші лідери опозиції, їм нічого не відомо ні про сам факт цієї зустрічі, ні про те, що могли обговорювати Березовській і Хаїндрава.

Як повідомляє "Руставі-2", в Лондоні з Березовським зустрічалася також член Республіканської партії і дружина лідера цієї партії Тіна Хідашелі. Проте вона відмовилася що-небудь повідомити про цю зустріч і про мету свого візиту.

Пізніше Георгій Хаїндрава заявив, що їздив до Ізраїлю і Великої Британії, щоб оформити з провідними телекомпаніями цих країн контракт, відповідно до якого він зніме документальний фільм про причини смерті Бадрі Патаркацишвілі.

Він додав, що сім"я Патаркацишвілі передала Скотланд-ярду всі відеоматеріали розгону акції опозиції 7 листопада 2007 року, вхід спецназу в телекомпанію "Імеді" і зроблені в цей момент образливі заяви на адресу Патаркацишвілі, заяву чеченського фахівця, бесіди з главою спеціального оперативного департаменту МВС Грузії Ерекле Кодуа та інші матеріали.

За словами Хаїндрава, Скотланд-ярд розслідує справу про загибель Патаркацишвілі комплексно і може йтися про "державний тероризм", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Лідери грузинської опозиції з"їздили до Лондона на зустріч з Березовським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути