понеділок, 24 вересня 2007 14:34

Лідера "луганської бригади" заарештували у Чехії (ФОТО)

Поліція Чеської республіки заарештувала групу осіб, яких підозрюють у підробці та розповсюдженні фальшивих доларових банкнот. Очолює цю групу громадянин України Павло Миколюк на прізвисько "Паша".

Співробітники поліцейського відділу з розкриття організованого злочину (UOOZ) запевняють, що "Паша" водночас є дуже небезпечним "авторитетом" так званої "луганської бригади" – мафіозної структури, яка діє переважно у місті Брно на південному сході Чеської Республіки, має вплив на злочинний світ у різних країнах.

За словами правоохоронців, вони стежили за цим злочинним угрупованням кілька років. "Пашу" вже затримували 7 років тому за підозрою у підробці та нелегальній торгівлі виробами зі шкіри та золота, але відпустили через нестачу доказів.

У ході суботньої акції, яку поліцейські провели у чеських містах Прага, Брно та Тепліце, було затримано 15 осіб, серед них громадяни України, Чехії, Словаччини, колишньої Югославії та Сирії, 8 з них – заарештовано.

Під час обшуків у помешканнях затриманих поліцейські виявили зброю, фальшиві документи, тисячі доларових банкнот – справжніх та фальшивих. Якість підробок, наголошують правоохоронці, була настільки високою, що вони без жодної підозри проходили через обмінні пункти і навіть банки. Затриманим зловмисникам загрожує до 15 років ув"язнення.

Луганська бригада, за даними правоохоронців, одне з найсильніших іноземних злочинних угруповань на території Чехії. Відомо також, що в країні діють "ужгородська", "мукачівська", "іршавська", "львівська" та "київська" організовані бригади, які займаються різною злочинною діяльністю, переважно рекетом, торгівлею людьми, підробкою документів тощо. В минулі роки поліція кілька разів намагалася розгромити ці угруповання, підозрюваних засуджували й депортували, але "бригади" діють і досі, пише УНІАН.



Зараз ви читаєте новину «Лідера "луганської бригади" заарештували у Чехії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути