понеділок, 15 липня 2013 06:34

Лідер руху FEMEN стала прообразом символу Франції

Лідер руху FEMEN стала прообразом символу Франції
Фото: korrespondent.net

Президент Франції Франсуа Олланд представив громадськості головну поштову марку країни з новим символом республіки - Маріанною, одним із прообразів для створення якого стала лідер руху FEMEN Інна Шевченко.

Повідомляється, що марка з новим зображенням Маріанни була створена двома молодими ілюстраторами і фотографами: 33-річним Олів'є Сіаппа і 30-річним Давидом Кавена. Президент Франції вибрав переможця з 15 варіантів, заздалегідь відібраних журі та учнями ліцеїв.

"Молодь - пріоритет мого президентства, і ця марка служить тому підтвердженням", - сказав глава держави.

"Ми хотіли, щоб цей образ вийшов міжнародним і позачасовим, тому руки зобразили в дусі реалізму епохи Відродження, а очі навіяні реалізмом сучасних французьких коміксів, азіатської "манги" 1980-х років і американської анімації 1950-х років", - пояснили автори роботи .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Красній площі поліція затримала 5 гей-активістів

"Для тих, хто запитує, хто став моделлю Маріанни: це поєднання різних жіночих образів, але особливо Інни Шевченко, засновниці FEMEN", - написав після офіційної церемонії ЛГБТ-активіст Сіаппа у своєму мікроблозі Twitter.

Зображення Маріанни - молодої жінки у фригийском ковпаку - стало національним символом Франції в 1792 році. Вона уособлює національний девіз республіки: "Свобода, Рівність і Братерство".

Скульптурні зображення Маріанни є обов'язковим атрибутом адміністративних установ, її профіль розміщений на державній друку Франції та на поштових марках. За традицією новий образ Маріанни вибирає президент Франції.

Нагадаємо, у рейтингу жінок року від Madame Figaro Інна Шевченко випередила королеву Єлизавету.

Зараз ви читаєте новину «Лідер руху FEMEN стала прообразом символу Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути