понеділок, 30 листопада 2009 13:45

Леніна відмили і цілодобово охоронятимуть

Леніна відмили і цілодобово охоронятимуть

Відреставрований пам"ятник Леніну на Бессарабській площі у Києві відмили від фарби, і приставили до нього охорону.

Як заявив секретар київського міськкому Компартії Валентин Юрчак, біля пам"ятника Леніну цілодобово чергуватимуть близько семи осіб для запобігання нових замахів.

"Узимку в них буде намет для зігрівання. Поки не зміниться політичний режим, вони стоятимуть", - сказав Юрчак.

Він також відмовляється повідомляти, чи є ці люди простими добровольцями, або їх найняли в приватному охоронному агентстві.

Нагадаємо, минулої п"ятниці, 27 листопада, Комуністична партія України відкрила відновлений пам"ятник Володимиру Леніну на Бессарабській площі в Києві.

У церемонії відкриття оновленого монумента взяли участь близько семисот комуністів на чолі з Петром Симоненком. Захід охороняли близько сотні міліціонерів і бійців Беркута. У відкритті також взяли участь три десятки активістів всеукраїнського об"єднання Свобода, Конгресу українських націоналістів і Української народної партії.

Під час офіційного відкриття пам"ятника націоналісти облили монумент червоною фарбою. Після чого між комуністами і націоналістами, які жбурнули пакети з фарбою, виникла бійка. Хуліганів, які атакували монумент, затримали міліціонери, після чого мітинг комуністів біля пам"ятника Леніну продовжився.

Пізніше, як повідомили в Київській міській організації Конгресу українських націоналістів (КУН), двох чоловіків, які облили фарбою відреставрований пам"ятник Леніну в Києві, співробітники міліції затримали, доставили у відділення по вулиці Прорізній, а потім відпустили. Хуліганами виявилися член Комітету декомунізації України Ігор Лісодід і безпартійний киянин "Григорій Тихий.

"Їх доставили в Шевченківський райвідділ міліції, але вони проходять як потерпілі. Їх затримали для з"ясування обставин як свідків, а потім відправили до лікарні", - повідомив представник КУН.

За його словами, чоловіки отримали серйозні травми - переломи, струс мозку, і зараз перебувають у лікарні.

Правоохоронці того ж дня затримали члена Міжнародного суду над злочинами комунізму Вікторію Омельченко та її сина, які після церемонії відкриття пам"ятника, ближче до вечора, закидали пам"ятник пакетами з білою фарбою. Затриманих міліція доставила до того ж відділення по вулиці Прорізній, а потім також відпустила.

Націоналісти подали заяву про нанесення їм тілесних ушкоджень. Але, за словами Юрчака, його соратників на допит поки не викликали.

Нагадаємо, що в червні цього року у Києві на Бессарабці було пошкоджено пам"ятник Володимиру Леніну (відбито ніс і руку). За підозрою в пошкодженні монумента було затримано п"ятьох представників однієї з радикальних політичних організацій. Міліція не назвала організації, членами якої є підозрювані, при цьому відомо, що її не зареєстровано в Україні.

У вересні пошкоджений пам"ятник Леніну на Бессарабці почали ремонтувати. Реставраційні роботи здійснювалися на гроші, зібрані комуністами.

У жовтні в Шевченківському районному суді Києва відбулося чергове засідання у кримінальній справі, порушеній стосовно п"яти активістів правих націоналістичних організацій, які відбили ніс і кисть лівої руки пам"ятнику Леніна на Бессарабській площі. З них знято звинувачення у пошкодженні пам"ятки національного значення, проте залишено в силі звинувачення у хуліганстві.

За матеріалом Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Леніна відмили і цілодобово охоронятимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути