пʼятниця, 16 жовтня 2009 12:05

Націоналістам світить 5 років тюрми за відбитий ніс Леніна

Націоналістам світить 5 років тюрми за відбитий ніс Леніна
  П"ятьом активістам Конгресу українських націоналістів, які кувалдою відбили частину обличчя та руку скульптури Леніна у Києві, загрожує 5 років позбавлення волі.

Активістів - Миколу Коханівського, Андрія Тарасенка, Олександра Задорожного, Івана Срібного та Богдана Франта - судитимуть за двома статтями: хуліганство й незаконне пошкодження пам"ятки національного значення.

Обвинувачувані не згодні з таким трактуванням.

Хлопці подали скаргу до суду, оскільки вважають свої дії не хуліганськими, а ідейними. Крім того, їхній адвокат мотивує свою скаргу тим, що Кабмін вилучив пам"ятник Леніну зі списку пам"яток національного значення.

Нині ж доля пам"ятника в руках київської ради. Саме вона має вирішити, що надалі робити з монументом - реставрувати чи демонтувати

Міський голова Леонід Черновецький підписав розпорядження про реставрацію пам"ятника Володимиру Леніну за рахунок коштів Компартії.

"Як громадянин і людина я розумію те, що він зробив. Тому що це нонсенс, коли бульвар Шевченка починається пам"ятником Леніна і закінчується пам"ятником Щорса. Як чиновник, я вважаю, що ми повинні їх демонтувати й зняти з центральних вулиць. Повідбивати носи і руки - це не найкраща позиція. Хлопця треба повинити й відпустити", - сказав заступник мара Києва Сергій Рудик.

Як відомо, раніше Рудик ініціював створення у Києві так званого Парку радянського періоду - своєрідного музею під відкритим небом - де поставити усі знесені пам"ятники радянським вождям.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Націоналістам світить 5 років тюрми за відбитий ніс Леніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути