Ексклюзиви
четвер, 27 квітня 2017 13:16

"Ленін - святий. Його не можна ховати" - Вітренко

"Ленін - святий. Його не можна ховати" - Вітренко
Якщо цей закон приймуть, то він остаточно доб'є Росію - Вітренко. Скрін з відео

Лідер прогресивних соціалістів України, відома українофобка Наталія Вітренко, вважає, що поховання Леніна призведе до руйнування Росії. Таку думку вона висловила у своєму відеоблозі на YouТube.

"Якщо цей закон приймуть, він остаточно доб'є Росію. Російська православна церква має право ховати своїх канонізованих святих, а Ленін, як наш святий, якому я завжди поклонялась, не повинен бути похований, бо є символом. Ми всі народились в тій державі. Сподіваюсь, цей проект закону відкликають, а цих 6 авторів законопроекту виключать із партії", - заявила вона.

Лідерку прогресивних соціалістів обурив проект федерального закону "Про поховання та похоронну справу", внесений до Держдуми Росії 20.04.2017-го депутатами "Єдиної Росії" і ЛДПР. У проекті ставиться завдання перепоховання останків Володимира Ілліча Ульянова (Леніна).

"Там написано, що тіло Леніна не є ані символом епохи, ані символом об'єднання нації. Це яким треба бути параноїком, щоб не знати, що ім'я, справа і тіло Леніна - це символ перемоги революції. Україна отримала державність завдяки Леніну", - сказала вона.

Вітренко охарактеризувала цей крок депутатів, як ніж у спину єдності народів Радянського союзу і таким, що підігрує закону про декомунізацію в Україні.

"1300 пам'ятників Леніну знищили в Україні по-варварськи. Кому вони заважали? Їх боялись, бо Ленін - символ єдності. Але доки ми, розумні люди, живі - його справа житиме", - сказала вона.

Наталія Вітренко закликає Держдуму відкликати цей закон і назавжди закрити тему з перепохованням Леніна з мавзолею. Вона вважає, що автори такого закону зобов'язані скласти свої депутатські мандати.

Зараз ви читаєте новину «"Ленін - святий. Його не можна ховати" - Вітренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути