Ексклюзиви
понеділок, 27 серпня 2007 19:15

Лазаренко потягне ЦВК в європейський суд

Центральна виборча комісія спростовує заяву президії політради партії "Громада" про небажання ЦВК реєструвати лідера партії Павла Лазаренка кандидатом у народні депутати.

"ЦВК фізично не могла розглянути документи ні від ВО "Громада", ні від Павла Лазаренка особисто, бо ніяких документів до Центрвиборчкому не подавалося", - заявили у прес-службі ЦВК.

У понеділок партія "Громада" заявила про відмову від участі в позачергових парламентських виборах "на знак протесту проти небажання ЦВК реєструвати кандидатом у народні депутати свого лідера, екс-прем"єра Лазаренка".

У заяві президії політради партії наголошувалося на відсутності "жодної юридичної причини для відмови Лазаренку у праві бути зареєстрованим кандидатом у народні депутати".

"Ми переконані, що справжня причина відмови з боку ЦВК у реєстрації лідера "Громади" кандидатом у народні депутати полягає у небажанні допустити повернення до активної політичної діяльності на загальнонаціональному рівні одного з найвпливовіших опозиційних політиків, який користується найбільшою підтримкою виборців у Придніпров"ї – регіоні, який здатен дати поштовх процесу політичного єднання України", - йшлося в заяві.

Партія закликала спостерігачів ОБСЄ, представників ПАРЄ звернути увагу на порушення прав виборців у процесі підготовки до проведення позачергових парламентських виборів, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Лазаренко потягне ЦВК в європейський суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути