вівторок, 09 грудня 2008 14:28

Латвії пригрозили банкрутством

Латвія стане неплатоспроможною державою, якщо найближчим часом не буде прийнята програма по стабілізації економіки, а уряд не отримає кредит від Міжнародного валютного фонду. З такою заявою виступив глава Міністерства фінансів Атіс Слактеріс, передає агентство Mixnews.lv.

На думку Слактеріса, вже в першій половині 2009 року уряду може не вистачити засобів для виплати пенсій і зарплат. Ситуацію може виправити тільки кредит МВФ, вважає Слактеріс.

За словами міністра фінансів, якщо уряд і Сейм схвалять програму по стабілізації економіці протягом поточного тижня, то кредит від МВФ може бути отриманий до Різдва (25 грудня).

Нагадаємо, що Латвія виявилася однією з країн, що найбільш постраждали від світової фінансової кризи, в Східній Європі. Зокрема, в Латвії був націоналізований один з найбільших банків - Parexbanka, а суверенний кредитний рейтинг знижений до "BBB-" від Standard & Poor"s і до "А3" від Moody"sInvestorsService.

Латвія звернулася за кредитом в МВФ в середині листопада 2008 року. При цьому Слактеріс підкреслював, що країна могла б обійтися без цих засобів, проте вони зможуть підтримати місцеву економіку. Передбачається, що Латвія отримає від МВФ три-п"ять мільярдів євро.

Зараз ви читаєте новину «Латвії пригрозили банкрутством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути