Ексклюзиви
вівторок, 28 липня 2009 08:54

Латвія просить у Сороса грошей

Латвія просить у Сороса грошей
Латвія претендує на фінансову підтримку Фонду надзвичайної допомоги Джорджа Сороса, повідомляє Delfi з посиланням на прес-службу латвійського відділення фонду. Американський фінансист одноразово виділив 100 мільйонів доларів для надання допомоги країнам, що постраждали від кризи. Гроші надаватимуться строком на 2,5 роки.

Як уточнює латвійське видання "Телеграф.lv", для того, щоб претендувати на кредит, країна повинна подати заявку до Фонду Сороса. Остаточне рішення про те, якій державі слід видати гроші, повинен прийняти консультативна рада Інституту відкритого суспільства. Згідно з правилами фонду, кредит надаватиметься тій державі, яка найсильніше постраждала від кризи.

Між тим, на гроші Сороса подали заявки 19 країн, включаючи Албанію, Вірменію, Боснію і Герцеговину, Чехію, Естонію, Киргизію, Чорногорію, Таджикистан і Україну.

Вважається, що економіка Латвії сильніше за інші європейські країни постраждала від глобальної кризи. Так, в першому кварталі поточного року спад ВВП країни склав 28 відсотків в порівнянні з попередніми трьома місяцями. Латвійський уряд був вимушений націоналізувати один з найбільших банків країни - Parex і попросити фінансової допомоги у міжнародних організацій.

Латвія вже домовилася з Міжнародним валютним фондом про антикризовий кредит у розмірі 7,5 мільярдів доларів. Крім того, Латвія звернулася за допомогою до Євросоюзу - латвійська влада розраховує на позику в 1,2 мільярда євро від Єврокомісії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Латвія просить у Сороса грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути