Ексклюзиви
середа, 03 вересня 2008 12:31

Латвійські повії уподобали для роботи пам"ятник жертвам нацизму

У Латвії розгорається скандал навколо меморіалу жертвам Другої світової війни. Ні поліція, ні місцеві власті не в силах змусити повій перенести звідти жвавий процес торгівлі тілом.

За декілька кілометрів від Риги знаходиться Саласпілс, місце пошани пам"яті жертв нацизму.

"За цими воротами стогне земля" - такий напис зустрічає туристів зі всього світу, що приїжджають сюди побачити колишній фашистський концтабір. Тепер на його місці - меморіальний комплекс. У лісі перед воротами ночами також чутні стогони, проте зовсім іншого характеру.

Жриці любові уподобали це місце через близькість траси і лісу. Вранці ліс усипаний використаними засобами контрацепції. Шанувальники пам"яті жертв концтабору обурені. Районна рада навіть спробувала легально відсунути повій далі, ближче до Риги.

"Районна рада призначила їм два місця, одне з них - на 200 метрів далі від меморіалу, щоб прибрати їх від повороту до меморіалу", - говорить Лоліта Труксане, спікер ради саласпільського району.

Проте повії місце роботи міняти не збираються. "Всі знають про це місце. Ми ж не на кладовищі стоїмо, ми туди не їздимо", - виправдовується повія Наташа.

Офіційного рішення про те, щоб позбавитися від повій на місці історичної пам"яті, все ще не прийняли. Місцеві правоохоронні органи вважають за краще утримуватися в стороні від конфлікту. Столична поліція здійснювала рейди на жриць любові, проте там признаються, що на такі рейди йде багато часу, а результат - нульовий.

"Треба розуміти - у нас обмежені ресурси, є набагато важливіші речі - жорстокі злочини, вбивства, які необхідно розслідувати насамперед", - заявляє Андріс Лапінс, заступник голови ризької поліції.

А поки державні установи думають, що робити з дівчатами на дорозі - для всіх місцевих вони вже така ж невід"ємна частина Саласпілса, як кам"яні скульптури жертв нацистів

Відзначимо, це вже не перша проблема з повагою історичній пам"яті в Латвії. Так, в кінці липня власті Риги констатували неймовірний факт - британські туристи завели звичку мочитися на головний пам"ятник столиці - монумент Свободи, повідомляє СТБ.

Зараз ви читаєте новину «Латвійські повії уподобали для роботи пам"ятник жертвам нацизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути