вівторок, 21 вересня 2021 13:04

Квартир і автівок на десятки мільйонів – як живе родина головного експерта країни

Автор: unian.ua
  Директор КНДІСЕ Олександр  Рувін та його родина користуються дорогою нерухомістю і автівками, які їм не належать
Директор КНДІСЕ Олександр Рувін та його родина користуються дорогою нерухомістю і автівками, які їм не належать

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін та його родина користуються дорогою нерухомістю та автівками, які їм не належать.

А також володіють майном, яке за вартістю розходиться з офіційними доходами. Про це йдеться в розслідуванні Лесі Іванової "Експерт диявола" для Bihus.Info.

Рувін із дружиною мають у власності дві квартири на 147 і 59 кв. м, один гараж, одне нежитлове приміщення на 152 кв. м, в якому дружина тримає салон. І дві автівки – Land Cruiser 2017 року випуску і Toyota Сamry 2009-го, згідно з останньою декларацію директора КНДІСЕ.

Мешкає Рувін в елітному клубному будинку Regent Hill на Печерську, за спостереженням журналістів. Оренда квартири тут коштує від 100 тис. грн за найпростішу двокімнатну – і до півмільйона грн на місяць за апартаменти з позолотою, ліпниною, мармуром. Придбати тут нерухомість коштує не менш як €1 млн.

Дружина Рувіна Галина їздить на Range Rover вартістю 4 млн грн, якого немає в декларації навіть на правах користування. Автомобіль записаний на ТОВ "АБЗ-1" – асфальтобетонний завод, на якому працює Рувіна. На дружину головного експерта записана низка компаній, однак у податковій, дивідендів з них вона ніколи не отримувала. Також жінка зареєстрована як ФОП, з чого декларує прибуток. Вид діяльності – перукарські послуги. Йдеться про салон краси на околиці Києва.

Автор: bihus.info
  Галина Рувіна їздить на Range Rover вартістю 4 млн грн, якого немає в декларації
Галина Рувіна їздить на Range Rover вартістю 4 млн грн, якого немає в декларації

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" задекларувала подарунок у 5,3 млн грн і годинник у 167 пенсій

Пасинок Рувіна, Назар Шептицький, має у власності Range Rover вартістю близько 3,5 млн грн, та квартиру в ЖК "Французький квартал" на понад 100 кв. м. Оформлений співвласником низки компаній, але дивідендів з них ніколи не отримував. Заробляє на роздрібній торгівлі, підприємництво оформив 2017-го. На які кошти 2016 року придбав квартиру орієнтовною вартістю $150 тис. - незрозуміло.

Водночас він там не мешкає. Його Range Rover регулярно вранці виїжджає, а впродовж дня стоїть у дворі ЖК "Липська вежа", що в урядовому кварталі Києва. Завдяки відео з соцмереж Назара та оголошенням про оренду в цьому будинку квартира була ідентифікована: це чотирикімнатна квартира на 250 кв. м із мармуровими ванними, дерев'яними меблями та двома паркомісцями. Вартість оренди – $8 тис./міс.

Також упродовж останніх років Шептицького помічали на автівках, записаних на сторонніх людей, які виписували на нього довіреності. Йдеться про Mercedes-Benz G 63 AMG 2013 року, два Toyota Land Cruiser 200 2016 і 2018 років, а також Aston Martin DB9 2014-го. Орієнтовна сукупна вартість автівок – 9 млн грн.

Автор: bihus.info
  Пасинка  Олександра Рувіна, Назара  Шептицького,  помічали на автівках, записаних на сторонніх людей. Зокрема, на ,   Mercedes-Benz G 63 AMG 2013 року випуску
Пасинка Олександра Рувіна, Назара Шептицького, помічали на автівках, записаних на сторонніх людей. Зокрема, на , Mercedes-Benz G 63 AMG 2013 року випуску

Син Рувіна, Сергій, декілька років був оформлений як ФОП і співвласник кількох компаній. Працює оперуповноваженим в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції. Мешкає у ЖК "Французький квартал", їздить на Mercedes-Benz S350L 2013 року з персональним водієм.

Сам Рувін заявив, що в Regent Hill квартири ніколи не мав і не орендував, його нібито тимчасово – на час ремонту – пустив пожити товариш, ім'я якого Рувін називати відмовився.

Щодо Range Rover, на якому пересувається дружина – це нібито робоча машина заводу, де вона працює, а сам Рувін на цьому заводі нібито ніколи не був.

Стосовно статків сина і пасинка Рувін запевнив, що вони фінансово самостійні, мають доходи з бізнесу і квартиру у "Французькому кварталі" нібито придбали навпіл за свої кошти. При цьому звідки ці кошти взяв син – Рувіну достеменно не відомо. Зазначимо, що на момент придбання зазначеної квартири Сергію Рувіну було 18. Його офіційним доходом на той час була стипендія.

Олександр Рувін очолює КНДІСЕ з 2011 року. На початку літа Міністерство юстиції, якому підпорядкований Інститут, спробувало звільнити Рувіна, однак не змогло.

КНДІСЕ – одна із 27 експертних установ Міністерства юстиції, де проводять судові експертизи та експертні дослідження за найрізноманітнішими напрямами. За останні роки деякі експертизи спричинили публічні скандали: спроба опізнати підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета по ході, позитивні висновки щодо обґрунтованості й законності формули "Роттердам+", спроба Рувіна відкликати експертизу в справі ексочільника ДФС Романа Насірова тощо.

Зараз ви читаєте новину «Квартир і автівок на десятки мільйонів – як живе родина головного експерта країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути