пʼятниця, 17 червня 2022 00:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Куди звертатися, якщо близькі зникли під час війни: Маляр дала контакти

Куди звертатися, якщо близькі зникли під час війни: Маляр дала контакти
Розпочалася 114 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: Генштаб ЗСУ

У разі зникнення ваших рідних чи друзів, необхідно звернутися за допомогою до уповноваженого з питань зниклих безвісти осіб.

Для цього створили гарячу лінію Офісу уповноваженого з питань зниклих безвісти, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає "24 канал".

"Це дуже важливо для людей, у яких близькі або родичі безвісти зникли під час війни. У такій ситуації важливо звертатись безпосередньо до уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин", - написала Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині зникли безвісти двоє американців, які воювали за Україну

Коли звернення надходить до інших органів влади, які не уповноважені займатись цим питанням, людина лише втрачає свій критично важливий час, пояснила вона.

За словами Маляр, до Міноборони листи з проханням знайти зниклих безвісти родичів надходять щодня. Тому варто врахувати вищезгаданий факт і звертатися до уповноваженого.

Для того, щоб звернутись на гарячу лінію Офісу уповноваженого з питань зниклих безвісти, слід зателефонувати за номерами: 0 (800)33 92 47 (час роботи 9:00 – 17:00) або 0(95) 896 04 21 (цілодобово).

За другим контактом можна також писати у Viber чи Telegram. Звертатися на гарячу лінію можна за даними як про цивільних, так і військових.

Вчительку математики із села Старий Биків на Чернігівщині Вікторію Андрушу, яку ще в березні викрали російські терористи, утримують у російському СІЗО у Курську.

Водночас керівництво ізолятора це заперечило. Відомо, що ще 13 червня правозахисна організація Human Rights Watch закликала владу РФ звільнити Андрушу. Там заявили, що її родина дізналася про її затримання та утримання в СІЗО через кілька тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Куди звертатися, якщо близькі зникли під час війни: Маляр дала контакти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути