пʼятниця, 23 листопада 2007 16:34

Круїзний лайнер повторив долю "Титаніка" (ФОТО)

Аргентинський круїзний лайнер MV Explorer потрапив в аварію біля берегів Антарктиди. Як передає британська телекомпанія SkyNews, на борту лайнера були 100 пасажирів і 54 члени екіпажа. MV Explorer натрапив на айсберг. 100-метровий круїзний лайнер ще не пішов до дна, проте це може відбутися дуже скоро. Крен корабля досягає 45 градусів і продовжує збільшуватися.

Пасажирів в рятувальних жилетах оперативно евакуювали на рятувальні плоти. На щастя, в цьому регіоні зараз літо і температура не перевищує -5 градусів за Цельсієм. В даний момент всі вони вже знаходяться на круїзному лайнері Endeavour, що прибув на місце трагедії . Команда також була вимушена залишити корабель, що тоне. Але капітан і його перший помічник залишилися на борту.

Як повідомляє ВВС, в корпусі MV Explorer, що ходить під прапором Ліберії, велика пробоїна і в неї швидко поступає вода.

Відзначимо, що MV Explorer вже одного разу сідав на мілину в Антарктиці. У грудні 1979 року він наскочив на скелю у острова Вайнке, відзначає британський телеканал.

До місця трагедії для порятунку людей відразу попрямувало судно Antarctic Dream. Але воно знаходилося в 2 годинах ходу від місця інциденту, тому до корабля, що терпить лихо, були відправлені військові кораблі Аргентини.Та першим до місця трагедії прибув круїзний лайнер Endeavour.

Зараз ви читаєте новину «Круїзний лайнер повторив долю "Титаніка" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути