субота, 12 лютого 2022 12:37

Критично важливо зберігати спокій — МЗС звернулося до українців

Критично важливо зберігати спокій — МЗС звернулося до українців
Українські дипломати постійно на зв'язку з партнерами. Фото: mfa.gov.ua

"Критично важливо зберігати спокій, консолідуватися всередині країни, уникати дій, що розхитують стабільність та сіють паніку".

Зокрема, збройні сили України постійно відстежують розвиток подій і готові дати відсіч будь-яким посяганням, таку заяву зробили у Міністерстві закордонних справ України.

Також у заяві йдеться про те, що завдяки ухваленим рішенням та підримці іноземних партнерів, "Україна додатково зміцнила спроможності аби захистити безпеку держави та українських громадян".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мінськ треба зняти з порядку денного" – чому не працюють угоди

"Комплексний пакет стримування Росії, запропонований партнерам Україною в листопаді 2021 року, став ефективним інструментом протидії агресивній політиці Кремля і зараз наша держава має сильну позицію завдяки скоординованим дипломатичним контактам на всіх рівнях, завершенню підготовки в США та ЄС жорстких санкцій, постачанням зброї та наданій макрофінансовій допомозі", — йдеться у повідомленні МЗС.

Окрім цього, українські дипломати постійно перебувають на зв'язку з усіма ключовими партнерами та оперативно отримують необхідну безпекову інформацію.

"Ми продовжуємо працювати задля зниження напруги і мобілізації конкретної підтримки міжнародних партнерів з метою утримання Росії в руслі дипломатичного діалогу", — підсумували у МЗС.

Спецслужби США оприлюднили термінове попередження союзникам по НАТО про напад Росії на Україну, який, імовірно, може статися вже 16 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Критично важливо зберігати спокій — МЗС звернулося до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути