Ексклюзиви
четвер, 28 березня 2013 10:33

Криму повернули 9 тисяч гектарів мисливських угідь, які готували для Януковича

Криму повернули 9 тисяч гектарів мисливських угідь, які готували для Януковича
"Кедр" відмовився від оренди мисливських угідь в Алушті. Фото: e-crimea.info

Скандально відоме товариство мисливців і рибалок "Кедр" відмовилося від оренди мисливських угідь у Великій Алушті. Верховна Рада Криму на пленарному засіданні 27 березня анулювала право організації користування угіддями на територіях Маломаяцької, Ізобільненської сільських рад і Партенітської селищної ради.

Рішення підтримали 73 із 89 депутатів, присутніх у залі. Спікер Володимир Константинов скупо прокоментував ситуацію. Він повідомив журналістам, що керівництво "Кедра" самостійно приймало рішення про відмову від оренди.

"Керівники товариства самі звернулись до нас. У встановленому порядку підготували необхідні документи. Напевно, вони зрозуміли, що потрібні великі витрати на утримання угідь, великі інвестиції", - припустив глава республіканського парламенту.

У свою чергу директор "Кедра" Микола Гордійчук каже, що відмова від землі обумовлена "віддаленим розташуванням" керівництва організації.

Раніше, згідно з рішенням кримського парламенту, 8,8 тис гектарів мисливських угідь Маломаяцької і Ізобільненської сільрад, а також Партенітської селищної ради, були передані на 25 років "Суспільству мисливців і рибалок" Кедр ". За інформацією ЗМІ, товариство зареєстроване у селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області. Як відомо, на його території знаходиться резиденція Президента Віктора Януковича "Межигір'я".

Засновниками "Кедра" є Бойко Юрій Анатолійович, Демішкан Володимир Федорович, Тулуб Сергій Борисович. Народний депутат Олександра Кужель неодноразово заявляла, що за "Кедром" стоять інтереси "Сім'ї", натякаючи на близьке оточення Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Криму повернули 9 тисяч гектарів мисливських угідь, які готували для Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути