понеділок, 30 вересня 2013 09:46

Кримські мусульмани обрали нового муфтія

Кримські мусульмани обрали нового муфтія
Фото: context.crimea.ua

Учора в Сімферополі в ході V Курултаю мусульман Криму делегати обрали муфтієм Хаджі Еміралі-ефенді Аблаєв. Як повідомляє видання е-Крым з посиланням на прес-службу Духовного управління мусульман Криму, рішення було прийнято 311 делегатами одноголосно.

Аблаєв був єдиним запропонованим на посаду кандидатом. Обрання муфтія відбулося відкритим способом. Аблаєв народився в 1962 році в Узбекистані. Був обраний муфтієм Криму на II Курултаї мусульман Криму в 1999 році.

У статуті ДУМК не передбачені певні обмеження щодо кількості каденцій, тому один і той же кандидат може обиратися муфтієм невизначену кількість разів. Умовою для кандидата на пост Муфтія мусульман Криму є стаж роботи в релігійній сфері не менше п'яти років.

Як повідомлялося, в жовтні в Криму відбудуться вибори нового глави Меджлісу під час першої сесії з'їзду кримськотатарського народу Курултаю. Зокрема, порядок денний засідання в Меджлісі визначать до 1 жовтня, а самі вибори нового глави пройдуть 26-27 жовтня. Мустафа Джемілєв прийняв рішення залишити свій пост безповоротно. Серед можливих наступників - перший заступник голови Рефат Чубаров, заступник голови Ремзі Ільясов і лідер Бахчисарайського Меджлісу Ахтем Чийгоз.

Зараз ви читаєте новину «Кримські мусульмани обрали нового муфтія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути