пʼятниця, 30 серпня 2013 16:46

Проти Паніна відкрили кримінальну справу за розпалювання національної ворожнечі

Проти Паніна відкрили кримінальну справу за розпалювання національної ворожнечі
Фото: www.segodnya.ua

За заявою заступника голови Меджлісу Рефата Чубарова щодо російського актора Олексія Паніна, який образив кримських татар, порушили ще одну кримінальну справу.

Кримська міліція розпочала кримінальне провадження за фактом розпалювання національної ворожнечі та ненависті російським актором Олексієм Паніним, пише Сегодня.

"Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звернувся із заявою до прокуратури автономії, в якій просив притягнути російського актора Олексія Паніна до кримінальної відповідальності за розпалювання національної ворожнечі і ненависті", - повідомила головний фахівець сектора зв'язку із громадськістю Кримського главку МВС Ольга Богуславська.

За її словами, справу направлено до Алуштинського міськвідділу міліції.

"Справу внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про розпалювання актором національної ворожнечі і ненависті. Ведеться перевірка", - уточнила Богуславська.

Нагадаємо, це вже друге кримінальне провадження, в якому фігурує російський актор Панін. Раніше після ДТП в Алушті кримська міліція завела на нього кримінальне провадження за фактом хуліганства.

Після цієї аварії Панін, коментуючи подію ЗМІ, допустив вкрай образливі висловлювання на адресу кримських татар. За словами Паніна, винуватцем аварії став "молодий татарин", нібито "в'їхав у задній бампер "Фіата" і намагався за допомогою аварії "заробити грошей". У зв'язку з цим актор, зокрема, заявив: "Татарин, якого Сталін не дорозстріляв, врізався і повернувся до Криму. Ви самі з Криму? Бачили дерева уздовж дороги на Перевальне? Для кожного татарина по дереву".

Панін також заявив, що знаходиться "не в Україні, а в Криму". Після того, як інцидент набув розголосу, МЗС України закликав правоохоронні органи "досить доступно і переконливо" пояснити російському акторові, в якій країні він перебуває.

 

Зараз ви читаєте новину «Проти Паніна відкрили кримінальну справу за розпалювання національної ворожнечі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути