Ексклюзиви
четвер, 31 серпня 2006 17:26

Кримінального авторитета "Султана" звільнили з-під варти

 

У середу, 30 серпня, Печерський райсуд Києва звільнив з-під варти російського кримінального авторитета Султанбека Айдамірова, відомого у злочинному світі за прізвиськом "Султан".

Судді звільнили його з-під варти у зв"язку із закінченням терміну тимчасового арешту. Крім того суд визнав Айдамірова громадянином України. Відповідно "Султана" не можуть видати правоохоронцям Росії.

До рішення суду злочинець утримувався в одному із СІЗО Одеси. Нагадаємо, що в серпні міліція затримала Султанбека в цьому місті. При собі той мав підроблений паспорт на ім"я Василя Присяжнюка, жителя Одеси і таке ж саме посвідчення полковника української розвідки.

Тоді одеський апеляційний суд виніс постанову про арешт Айдамірова за використання підроблених документів. Це єдиний злочин, в якому "Султана" звинувачували на Україні.

Проте Айдамірова розшукували російські правоохоронці за бандитські напади та грабежі. Зокрема, за організацію викрадення у лютому минулого року Ігоря Ланцова, віце-президента російської асоціації професійного гольфа.

Російського бізнесмена "Султан" більше 10 днів утримував на дачі під Москвою, вимагаючи  $1,5 млн.викупу. Після того, як бізнесмен підписав платіжку на переказ грошей зі своєї фірми на підставну, Ланцова одразу ж звільнили.

Українські міліціонери хотіли обміняти Айдамірова-"Султана" на донецьких кілерів з банди Гіві Немсадзе, яких торік було затримано у Москві. Джерело у правоохоронних органах повідомив "ГПУ", що "злодій в законі" Антимос, який наглядає за кримінальним світом України, виділив $250 тисяч за звільнення "Султана".

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Кримінального авторитета "Султана" звільнили з-під варти ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути