Ексклюзиви
понеділок, 12 жовтня 2009 10:01

Кримінальні авторитети хочуть помститись за вбивство російського "злодія в законі"

Кримінальні авторитети хочуть помститись за вбивство російського "злодія в законі"

Кілер, який стріляв у В"ячеслава Іванькова, відомого в кримінальних колах на прізвисько Япончик, убитий. Про це 12 жовтня пише "Газета"(GZT.RU), не називаючи своїх джерел.

Як стало відомо виданню, представники кримінального світу дізналися, що в Япончика стріляв якийсь ветеран-афганець. Соратники загиблого з"ясували у кілера імена замовників злочину, після чого кілер, за деякими даними, був убитий.

Також "Газеті" стало відомо, що ще коли Іваньков знаходився в лікарні, по в"язницях було направлено листа за підписами 34-х "злодіїв в законі". У цьому документі наказувалось "позбутись" авторитету Таріела Оніані, якого злочинці звинуватили у вбивстві Япончика. Соратники Оніані мають намір провести у зв"язку з цією пропозицією "зібрання". За даними газети "Время новостей", сам Оніані в даний час знаходиться під арештом в іншій справі.

Незадовго до замаху Іваньков, який проживав за кордоном, приїхав до Росії, щоб вирішити конфлікт між угрупованнями Оніані і Аслана Усояна (він же Дід Хасан). За інформацією "Газети", перевагу Япончик віддав Усояну.

Саме з Усояном Япончик зустрічався 28 липня в ресторані "Тайський слон", біля якого в нього вистрілив снайпер. 69-річний "злодій в законі" був важко поранений і 9 жовтня помер в одній з приватних лікарень Москви. Похорон злочинного авторитету відбудеться в найближчий день або на Ваганьковському кладовищі, де знаходиться могила його матері, або на Востряковському кладовищі, де в 1992 році був похований його прийомний син Віктор Нікіфоров (він же Вітя Калина). Раніше повідомлялося, що на похорон Іванькова приїдуть відомі представники злочинного світу з Європи.

Правоохоронні органи поки не висувають однозначної версії щодо вбивць Япончика. Джерела в спецслужбах повідомили "Газеті", що зацікавлений в усуненні Іванькова міг бути не тільки Оніані, але і Усоян. Останній є хранителем загальноросійського злодійського "общаку", ревізію якого збирався провести Япончик.

Крім того, за даними "Газети", смерть Япончика була вигідна деяким представникам будівельного бізнесу і контролюючим цей бізнес злочинним угрупованням. Останнім часом Іваньков активно цікавився виробництвом бетонних сумішей в Підмосков"ї, через що багато підприємців зазнавали великі збитки.

Щодо наслідків смерті Япончика, то, за інформацією "Газети", надмірно активного переділу сфер впливу чекати не доводиться. Найбільш шановані злочинні авторитети до теперішнього часу встигли увійти до легального бізнесу і не захочуть ризикувати своїм положенням, а у молодих представників криміналітету не вистачить сил для ведення масштабної "війни", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Кримінальні авторитети хочуть помститись за вбивство російського "злодія в законі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути