понеділок, 12 червня 2006 10:50

Крим залишила остання група американських солдат

Остання група морських піхотинців США у супроводі патрульних машин покинула Феодосію. Вони попрямували до Сімферополя, звідки вилетять до Німеччини. У Криму залишилися шестеро американських військовослужбовців, які охоронятимуть 70 контейнерів з вантажем будівельних матеріалів і військової техніки, привезеним для навчань "Sea Breeze-2006".

Перша партія військовослужбовців США в кількості 125 осіб залишила Крим 11 червня. Їх перевезли автобусами з військового санаторію "Дружба" в аеропорт Сімферополя. Далі двома літаками солдати були доставлені на американську базу Рамштайн в Германії.

Мітингуючі жителі Криму мають намір продовжити акції протесту, поки Верховна Рада України не ухвалить рішення з питання перебування іноземних військ в Криму. Вони вважають, що перебування іноземного військового контингенту на українській території суперечить Конституції країни, оскільки Верховна Рада України не видала відповідного дозволу.

6 червня депутати кримських законодавчих зборів оголосили півострів "територією без НАТО", заборонивши ввезення військового майна.

Нагадаємо, що 27 травня в порт Феодосії зайшов військово-транспортний корабель США, який привіз вантаж для американсько-українських навчань. Для участі в них прибули 250 резервістів з американської морської піхоти, пише Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Крим залишила остання група американських солдат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути