Ексклюзиви
пʼятниця, 15 березня 2024 11:43

Кремль збирає "голоси" за Путіна серед знищених на війні окупантів - ГУР

Кремль збирає "голоси" за Путіна серед знищених на війні окупантів  - ГУР
Російським військовим дозволили голосувати "заочно". Фото: ukrinform.ua

Керівництво російського міноборони дозволило військовим РФ, які воюють в Україні, брати учать у так званих "виборах" навіть не з'являючись на "виборчі дільниці".

Це значно полегшує "виборчим комісіям" завдання з фальсифікації результатів, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Згідно з останніми вказівками головного військово-політичного управління міноборони РФ, критерії ідентифікації виборців з числа військовослужбовців спрощені настільки, що немає необхідності для їхньої фізичної участі у голосуванні. При цьому для підтвердження особи не потрібен паспорт чи військовий квиток. Достатньо буде навіть фотокопії документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори Путіна: окупанти звозять на ТОТ мігрантів з Центральної Азії

"Очевидно, що у такий спосіб російські "виборчі комісії" намагатимуться збільшити кількість виборців Путіна, залучивши до "голосування" так звані "мертві душі". Зокрема, до числа осіб, що "проголосували", поряд із наявними військовослужбовцями, планують додати також і тих, хто нещодавно загинув, зник безвісти або потрапив у полон. Враховуючи, що українські захисники, за офіційними даними, щодня завдають російським загарбникам численних втрат на території України, кількість тих, хто у такий спосіб "підтримає" Путіна може виявитися досить значною", - йдеться у повідомленні.

У ГУР наголошують, що Кремль здійснює цілий комплекс заходів для фіктивного проведення так званих "виборів президента РФ".

"Хоча усім очевидно, що ні сам факт цих виборів, ані їх результати не є засобом легітимізації путінського правління ні в Росії, ні за її межами", - додають в українській розвідці.

Із 15 по 17 березня росіяни планують теракти та провокації з жертвами серед цивільного населення на виборчих дільницях тимчасово окупованих територій України. Звинуватити в них традиційно планують Збройні сили України. Про це повідомили активісти партизанського руху "Жовта Стрічка".

Вони закликали українців, які мешкають на тимчасово окупованих територіях, бути обережними у дні, коли Росія проводить так звані "вибори" президента.

Зараз ви читаєте новину «Кремль збирає "голоси" за Путіна серед знищених на війні окупантів - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути