вівторок, 13 вересня 2022 12:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль намагається використати проти України країни Центральної Азії – ГУР

Кремль намагається використати проти України країни Центральної Азії – ГУР
Кремль намагається викупити в республіках Центральної Азії боєприпаси до радянських артилерійських систем. Фото: gur.gov.ua

Кремль намагається викупити боєприпаси до радянських артилерійських систем у республік Центральної Азії.

Нещодавно федеральна служба з питань військово-технічного співробітництва Росії звернулася до міністерства оборони Республіки Таджикистан із запитом щодо передачі 220-міліметрових реактивних снарядів до РСЗВ "Ураган", повідомляє Головне управління розвідки.

"Росія намагається використати у війні проти України ресурси країн Центральної Азії. В першу чергу РФ цікавить можливість поповнити запаси радянських боєприпасів та запчастин до військової техніки. Також росіян цікавлять боєприпаси до 203-міліметрових САУ "Піон" та двигуни УТД-20 для БМП-1 і БМП-2, які у великій кількості зберігаються на військових складах Таджикистану", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вербують мешканців Далекого Сходу, щоб воювали взимку – ГУР

Відставним військовим та співробітникам МВС Таджикистану надходять пропозиції підписати контракт зі збройними силами РФ та взяти участь у війні проти України. Розгортається вербувальна кампанія і в Киргизькій Республіці.

"У чат випускників Бішкекського вищого військового училища надходять повідомлення з пропозиціями підписати контракти з ЗС РФ або однією з приватних військових компаній. Аналогічні вербувальні повідомлення розповсюджують по всій республіці в професійних чатах колишніх військових та співробітників МВС", – звітує ГУР.

Так звана друга армія світу прорахувалася у забезпеченні ресурсами, почавши повномасштабне вторгнення в Україну. Зокрема, про це свідчить той факт, що Російська Федерація шукає озброєння у країн-ізгоїв, зокрема в Ірану та КНДР.

Зараз ви читаєте новину «Кремль намагається використати проти України країни Центральної Азії – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути