вівторок, 03 липня 2018 15:47

Кремль дав черговий ляпас світу - експерт

Кремль дав черговий ляпас світу - експерт
Михайло Басараб: Путін чудово розуміє, що цей крок не залишиться поза увагою України та інших держав. На це розрахунок. Фото: Антикор

Це черговий доказ, що метою Росії не є захоплення Криму чи частини Донбасу. Вона прагне повністю підпорядкувати не лише Україну, а й увесь Захід

Про це Gazeta.ua говорить політолог Михайло Басараб, коментуючи указ Володимира Путіна, за яким деяким військовим частинам РФ присвоїли назви українських міст.

"Маленькими кроками Росія намагається розширити межі дозволеного. Хоче збільшити арсенал дозволених прийомів, засобів порушення міжнародного права. Перевіряють реакцію України та світу. Наскільки рішучою вона буде. До цього часу світ кволо реагує на свавілля РФ. Кремль нарощує масштаби свого нахабства", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Муженко розпочав декомунізацію в армії

Він наголошує, що Київ повинен мати чітку офіційну позицію.

"Ми маємо жорстко засудити цей крок Путіна. Також треба звернутися до міжнародної спільноти. Вказати їй на ворожу суть таких дій не лише щодо України, а й щодо всієї Європи. Це мало б стати приводом для посилення санкційного тиску і продовжити політику міжнародної ізоляції кремлівського режиму", - пояснює політолог.

Такі нахабні кроки Москви нічим не відрізняються від погроз північнокорейського диктатора Кім Чен Ина знищити США, вважає Михайло Басараб.

"Цей крок Путіна мав би акцентувати увагу на безглуздих намірах запустити "Північний потік-2" (газопровід з Росії до Німеччини в обхід України. - Gazeta.ua) або капітулянтських заявах окремих західних політиків про бажання відновити колишні ділові стосунки з Росією. Адже Кремль дав черговий ляпас не так Україні, як західним державам", - додає він.

Президент Росії Володимир Путін присвоїв військовим частинам своєї армії назви українських та європейських міст. Відповідний указ він підписав 30 червня. Тепер у збройних силах РФ є Львівський та Ніжинський танкові гвардійські полки, Житомирсько-Берлінський полк та Верхньодніпровський зенітно-ракетний полк.

Низці частин російської армії присвоїли також найменування, серед яких назви міст Білорусі, а саме гвардійська танкова Вітебсько-Новгородська дивізія, гвардійський самохідний артилерійський Кобринський полк та механізований Слонімсько-Померанський полк. Гвардійський артилерійський Варшавський полк назвали на честь столиці Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Кремль дав черговий ляпас світу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути