пʼятниця, 10 жовтня 2008 13:09

Країни СНД разом відсвяткують 65 річницю Перемоги

В п"ятницю, 10 жовтня, в Бішкеку завершився саміт лідерів країн СНД, повідомляє РІА Новости. Наступний саміт відбудеться 9 жовтня 2009 року в Кишиневі.

Президент Киргизії Курманбек Бакієв розповів журналістам, що лідери країн СНД підписали 19 спільних документів, направлених на розвиток співпраці в соціальній, економічній областях, а також у сфері безпеки. Також на саміті СНД був затверджений план підготовки святкування 65-х роковин перемоги у Великій Вітчизняній війні. План передбачає проведення спільних урочистих заходів на високому рівні.

За словами Бакієва, одним з найважливіших питань саміту стало обговорення стратегії економічного розвитку СНД на період до 2020 року. Ця стратегія, як пояснив киргизький президент, дозволить забезпечити розвиток інтеграційних процесів в економіці країн-учасниць СНД. Очікується, що стратегія економічного розвитку Співдружності до 2020 року буде остаточно затверджена на саміті в Кишиневі.

Напередодні президент Росії Дмитро Медведєв прибув до Бішкеку для участі в роботі саміту і провів переговори з Бакієвим.

Зараз ви читаєте новину «Країни СНД разом відсвяткують 65 річницю Перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути