Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2007 14:36

Красива засмага зменшує шанси раку молочної залози

Щоб різко знизити вірогідність захворіти на рак молочної залози, жінка повинна отримувати більше вітаміну D. До такого висновку вчені з Канади дійшли після масштабного епідеміологічного дослідження під керівництвом доктора Юлії Найт. Причому жирна їжа чи вітаміни справі не допоможуть – потрібно загоряти.

Її група показала, що захворюваність на рак молочної залози залежить від широти місця проживання. Простіше кажучи, чим далі від екватора, тим вище ризик захворювання. Цей феномен пов"язаний з тим, що вітамін D утворюється в шкірі людини під впливом ультрафіолету, який є в сонячному світлі. Чим далі від екватора ми живемо, тим менше ультрафіолету доходить до поверхні землі, тим менше вітаміну D утворюється в шкірі.

Особливо важлива концентрація вітаміну D в організмі у віці від 10 до 29 років. Його кількість в організмі в старшому віці істотного впливу на ризик захворювання не має.

Рак молочної залози займає третє місце в світі серед діагностованих онкологічних захворювань і п"яте серед причин смерті пацієнтів. Кожна сьома жінка, яка дожила до 90 років, страждає на рак грудей, повідомляє gazeta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Красива засмага зменшує шанси раку молочної залози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути