четвер, 06 травня 2010 09:47

Кожний шостий гірник не вміє користуватись саморятувальником

Кожний шостий гірник не вміє користуватись саморятувальником

У Донецькій області 15% працюючих гірників не вміють використовувати саморятувальники, повідомили у прес-службі Донецької облдержадміністрації з посиланням на інформацію прес-групи Управління СБУ в Донецькій області.

Згідно з повідомленням, з початку поточного року співробітниками Управління СБУ виявлено численні факти неналежного ставлення посадовців вуглевидобувних підприємств Донецької області до навчання шахтарів правилам техніки безпеки у частині використання саморятувальників. З"ясовано, що при складанні щомісячної звітності з навчання гірників у димних камерах окремі посадовці завищують дані про кількість тих, що пройшли навчання. А тому майже 15% шахтарів, у тому числі і щойно прийняті на роботу, проходять димні камери "тільки на папері", і, як свідчить практика, не можуть застосувати саморятувальник для порятунку свого життя при аваріях.

Матеріали правопорушень передано до Державного комітету промислової безпеки, охорони праці і гірничого нагляду для відповідного реагування, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кожний шостий гірник не вміє користуватись саморятувальником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути