вівторок, 28 липня 2009 09:02

Козаки відшмагали націоналістів нагайками через Любу

Козаки відшмагали націоналістів нагайками через Любу

Штовханина біля Володимирської гори в Києві між членами УНА-УНСО і донськими козаками вчора все-таки мала місце, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Як відзначає видання, націоналістам так і не вдалося побачити Патріарха, якого привезли до пам"ятника Володимиру іншою дорогою. Зате націоналістів побачили люди у формі донського козацтва, які в кількості близько тридцяти осіб вишикувалися напроти членів УНА-УНСО і почали скандувати "Святійшому патріархові Кирилу тричі: любо! любо! любо!".

"Хто така Люба?" - викрикнув у відповідь один з націоналістів, після чого козаки рушили на них, і зав"язалася колотнеча із застосуванням козачих нагайок.

У бійку оперативно втрутилася міліція. В результаті було затримано декілька чоловік, серед яких виявився і один з організаторів пошкодження пам"ятника Леніна на бульварі Шевченка Микола Кохановській. Козаки покинули місце події у супроводі міліції під крики "Геть московського попа!".

Через деякий час до мітингуючих вийшов міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. "Мітингуємо? Все гаразд? - запитав він. - Все гаразд. Сподіваюся, відстоїмо свою церкву", - відповів йому глава київської організації УНА-УНСО Ігор Мазур.

Як пише видання, Луценко і Мазур разом попозували фотографам, і міністр відбув. А за годину розійшлися і націоналісти.

Нагадаємо, вчора ЗМІ писали, що 50 прихильників громадської організації УНА-УНСО побилися з 30 прихильниками козацьких організацій біля Володимирської гори в Києві.

Пізніше в УНА-УНСО спростували цю інформацію заявивши, що повідомлення в ЗМІ є ні що інше, як підготовлена інформаційна провокація.

Комерсант
Зараз ви читаєте новину «Козаки відшмагали націоналістів нагайками через Любу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути