середа, 15 жовтня 2008 08:50

Костаріканська влада обміняла пістолети на майки

У вівторок в Коста-Ріці пройшов перший етап урядової акції, направленої на те, щоб показати дітям небезпеку зброї, передає AFP з посиланням на офіційні власті Коста-Ріки.

Учням однієї з шкіл в околицях костаріканської столиці Сан-Хосе було запропоновано обміняти іграшкові пістолети, що були у них, гранати і ножі на футболки і шкільне приладдя з написом "Зброя? Спасибі, не треба!". За запевненнями поліції, на пропозицію обміняти зброю на майки відгукнулися сотні дітей.

Власті не мають намір обмежуватися лише однією школою, а планують провести подібні акції у ряді учбових закладів країни. Крім того, як нагадує агентство, ініціатива костаріканської влади була схвалена Програмою розвитку ООН - організацією, що надає допомогу в розвитку країнам-учасницям програми.

У Коста-Ріці надзвичайно розвинений ринок нелегальної торгівлі вогнепальною зброєю у зв"язку з тим, що збройні сили країни були розформовані в 1948 році, і велика частина арсеналу потрапила до приватних рук.

Зараз ви читаєте новину «Костаріканська влада обміняла пістолети на майки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути