неділя, 03 травня 2020 20:23

Коронавірус: в Україні ліквідували 12 тис. кафе та барів

Коронавірус: в Україні ліквідували 12 тис. кафе та барів
40% закладів громадського харчування ліквідовані у зв'язку з коронавірусом. Фото:dpss-ks.gov.ua

Від початку пандемії коронавірусу, 12 з 30 тисяч підприємств у сфері громадського харчування були ліквідовані як суб'єкти господарської діяльності.

Це становить приблизно 40% від їх загальної кількості. Про це повідомив народний депутат Микита Потураєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Згідно з даними по HoReCa (готелі, ресторани, кафе/кейтеринг - ЕП) до карантину у нас було 30 тисяч закладів громадського харчування в Україні: від маленького кафе/бару до великого ресторану.12 тис з цих 30 - ліквідовані. Не в сенсі "закрилися на карантин", а в сенсі "ліквідовувалися як підприємства", - зазначив Потураєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реальні доходи українців знизяться через коронавірус - НБУ

Нардеп допускає, що дана ситуація може бути пов'язана з проваленим першим голосуванням за "антикризовий бюджет", оскільки в пакеті, який був пов'язаний з бюджетом, було відповідне законодавче підґрунтя для запуску процедури форс-мажору.

"Так що люди могли закритися, бо вони не в змозі виконувати свої зобов'язання по оренді", - заявив депутат.

За його словами, лише частина ліквідованих підприємств зможе повернутися до своєї діяльності після закінчення карантину: "Можливо, хтось із цих 12 тисяч ліквідованих підприємств повернеться, але ми не знаємо скільки, і це проблема".

Якщо держава запроваджує жорсткі обмеження на період карантину, вона зобов'язана компенсувати втрати, які несе малий та середній бізнес. Поки що в Україні, на відміну від інших країн світу, влада не запропонувала антикризової стратегії для порятунку підприємців – про заявив п'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус: в Україні ліквідували 12 тис. кафе та барів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути