субота, 22 лютого 2020 18:13

Коронавірус: США звинувачують Росію в поширенні паніки

Коронавірус: США звинувачують Росію в поширенні паніки
Росію звинуватили в поширенні паніки з приводу коронавірусу. Фото: JKL

У Держдепартаменті США заявили, що Росія за допомогою соцмереж поширює паніку з приводу нового коронавірусу.

Як зазначається, кампанія з дезінформації "просуває необгрунтовані теорії змови про те, що Сполучені Штати стоять за спалахом COVID-19", намагаючись таким чином завдати шкоди глобальному іміджу США. Про це повідомляє AFP.

Представники Держдепартаменту, яким доручено боротися з російською дезінформацією зазначили,що Росія використовує тисячі облікових записів в Twitter, Facebook і Instagram для просування неправдивих тез.

"Намір Росії полягає в тому, щоб сіяти розбрат і підривати інстиції та спілки США зсередини, у тому числі за допомогою прихованих і нав'язливих кампаній з шкідливого впливу", - заявив виконувач обов'язків помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Філіп Рікер.

На його думку, поширюючи дезінформацію про коронавірус, росіяни "знову намагаються загрожувати громадській безпеці, відволікаючи від глобальних заходів у відповідь в області охорони здоров'я".

Заяви, які з'являлися у мережі в останні тижні, включають в себе твердження про те, що вірус - це спроба США "вести економічну війну з Китаєм", біологічна зброя, вироблена ЦРУ, або частина зусиль, що вживаються Заходом, "щоб підштовхнути анти-китайські гасла", відзначає видання. Багато американців, включаючи співзасновника Microsoft Білла Гейтса, як вказано, також були помилково звинувачені в причетності до створення вірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як коронавірус вплине на світову та українську економіку

Кампанія з дезінформації була виявлена ​​американськими спостерігачами в середині січня після того, як китайські чиновники оголосили про третю смерть від нового коронавірусу в Ухані.

Кілька тисяч онлайн-акаунтів - раніше ідентифікованих як такі, що транслюють за підтримки Росії повідомлення про такі важливі події, як війна в Сирії, протести "жовтих жилетів" у Франції і масові демонстрації в Чилі - публікують "майже ідентичні" повідомлення про новий коронавірус, йдеться в звіті, підготовленому для Центру глобальної взаємодії Державного департаменту.

Акаунти - керовані людьми, а не ботами - публікують в один і той же час англійською, іспанською, італійською, німецькою та французькою мовах і можуть бути пов'язані з російськими проксі-серверами або передавати схожі повідомлення в підтримувані Росією канали, такі як RT і Sputnik, вважають американські аналітики.

У Нових Санжарах, де відбулися протести проти розміщення евакуйованих з Китаю українців, пройшла спецоперація Кремля. Про це заявив військово-політичний експерт Олександр Коваленко.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус: США звинувачують Росію в поширенні паніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути