Ексклюзиви
понеділок, 17 вересня 2007 09:37

Конкурсна програма XVI фестивалю "Кіношок" стартує показом української картини "Біля річки"

У Анапі в неділю стартував 16-й фестиваль "Кіношок". Церемонію відкриття, яка за традицією пройшла у відкритому театрі в центрі міста, вели актриса Олександра Афанасьева-Шевчук і відомий радіоведучий Костянтин Михайлов. Вітання Путіна гостям і учасникам фестивалю прочитала помічник президента РФ Джахан Поллиєва.

На церемонії відкриття хвилиною мовчання вшанували зірок вітчизняного кіно, що пішли з життя цього року. Це Тетяна Лаврова, Геннадій Бортников, Леонард Гасов, Михайло Кононов, Лідія Смирнова, Олександр Татарський, Тамара Носова, Тихон Хренніков, Михайло Ульянов, Любов Поліщук, Кирило Лавров.

Основна конкурсна програма фестивалю стартує в понеділок показом української картини "Біля річки" Єви Нейман, що брала участь в основному конкурсі 29-го Московського міжнародного кінофестивалю. Цього ж дня конкурсну програму продовжить російська картина Лариси Саділової "Нічого особистого", що також бере участь в 29-му ММКФ, повідомляє РІА "Новини".

Конкурс "Кіно без кіноплівки", що демонструє кіно, зняте в основному в цифровому форматі, в понеділок представить "Андрій Бітов. Письменник в напівписьмовому світі" російського режисера Сергія Головецького і "Мій літак" (Грузія) Гіо Мгеладзе. Гості й учасники фестивалю зможуть побачити увечері картину Олексія Балобанова "Вантаж-200" як спецпоказ.

Цього року в рамках фестивалю традиційно буде чотири конкурсні програми й фестиваль короткометражних фільмів "Шорт-шок". На повнометражний конкурс представлено 12 картин, чотири з яких брали участь у конкурсних програмах 29-го Московського кінофестивалю.

Жюрі конкурсу повнометражних фільмів очолює цього року письменник Юрій Поляков. Також до жюрі увійшли кінооператор Вадим Алісов, сценарист Юрій Арабов, режисер і сценарист Олександр Велединський, актор Борис Щербаков та інші.

Конкурс "Кіно без кіноплівки" цього року судитиме не молодіжне жюрі, а спеціально підібрана для цього команда. Також цього року пройдуть дві традиційні конкурсні програми - "ТБ-Шок" і "Киномалишок".

"Конкурс "Шорт-шок" оцінюватиме міжнародне жюрі, до складу якого увійшли директори престижних європейських фестивалів короткометражних фільмів . Очолить жюрі Юрген Киттел. Також до жюрі увійдуть представники Мальти, Фінляндії, Франції та Нью-Йорка. Фестиваль закриється 25 вересня, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Конкурсна програма XVI фестивалю "Кіношок" стартує показом української картини "Біля річки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути