четвер, 24 квітня 2008 18:21

Конкурента Mcdonald"s продали за два мільярди доларів

Третя за величиною в США мережа ресторанів швидкого харчування Wendy"s погодилася на поглинання з боку компанії Triarc, що належить американському мільярдерові Нельсону Пельцу. Про це повідомляє Reuters. Операція оцінюється в 2,34 мільярда доларів. Як очікується вона буде завершена до в другій половині 2008 року.

Це поглинання стане одним з найбільш незвичайних на ринку фастфуда в США через істотну різницю в ринковій капіталізації компаній. Річ у тому, що ринкова вартість Triarc складає 578,88 мільйона доларів, а капіталізація Wendy"s - 2,21 мільярда доларів. За умовами операції, Wendy"s збереже свій бренд і функціонуватиме, як самостійний підрозділ.

Мережа Wendy"s включає близько 6700 ресторанів швидкого харчування. Прибуток компанії в 2006 році склав 2,439 мільярда доларів. Нельсон Пельц протягом двох років намагався придбати Wendy"s. Своя згода на поглинання з боку Triarc в Wendy"s пояснюють все більш жорсткою конкуренцією з боку лідерів ринку - Mcdonald"s (31000 ресторанів в США) і BurgerKing (11200 ресторанів в США).

Triarc відома в Сполучених Штатах, як материнська компанія мережі ресторанів фастфудаArby"s. Ця мережа включає близько 3200 закусочних на території США і Канади. У лютому 2006 року компанія привернула до себе увагу ЗМІ, коли найпершою зі всіх мереж фастфуда оголосила про те, що в її страви не входять штучні добавки, повідомляє Bloomberg.

Зараз ви читаєте новину «Конкурента Mcdonald"s продали за два мільярди доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути