Ексклюзиви
вівторок, 08 липня 2008 14:10

Кондоліззу Райс зустріли в Празі величезною мішенню (ФОТО)

 
Активісти організації "Грінпіс" у вівторок, 8 липня, розвернули на горбі Летна в Празі величезний плакат із зображенням мішені, повідомляє AFP.

За інформацією агентства, таким чином "грінпісовці" виражають свій протест проти вирішення чеського уряду вирішити розміщення на території країни елементів протиракетної оборони США. Акція активістів приурочена до одноденного візиту до Праги держсекретаря США Кондолізи Райс, яка повинна підписати зі своїм колегою Карелом Шварценбергом угоду про розміщення об"єктів.

Нагадаємо, що країни домовилися про розміщення станції радіолокації, що входить в систему ПРО США, в квітні 2008 року. Радар планується розмістити на полігоні Брди за 90 кілометрів на південний захід від Праги. Крім того, в плани США входить розміщення десяти ракет-перехоплювачів на території Польщі. Як повідомлялося, польсько-американські переговори по ПРО в цілому завершені, проте домовленість поки не досягнута.

За задумом США, елементи ПРО в Європі повинні послужити захистом безпеки країни від можливої ракетної загрози з боку Ірану і Північної Кореї. Росія, нагадаємо, послідовно виступає проти розгортання ПРО США поблизу своїх кордонів, вважаючи це загрозою національній безпеці, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Кондоліззу Райс зустріли в Празі величезною мішенню (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути