субота, 13 жовтня 2007 12:36

Кондоліза Райс зустрілася з російськими правозахисниками

Держсекретар США Кондоліза Райс, яка знаходиться з візитом в Москві, зустрілася з представниками російських неурядових організацій, обговоривши з ними ситуацію з правами людини в Росії.

За словами керівника правозахисного центру "демос" Тетяни Локшиной, з Райс обговорювалася ситуація з російським цивільним суспільством, закони про РНО і боротьбу з тероризмом, "який може використовуватися як зброя проти політичної опозиції".

Крім того, правозахисники торкнулися обстановки на Північному Кавказі, особливо в Інгушетії і Дагестані. "Ми говорили про проблеми слабких демократичних інститутів, проблему свободи слова і ситуації в судовій системі", - відзначила Локшина.

Директор Московського бюро з прав людини Олександр Брод, у свою чергу, заявив, що з Райз вони говорили "про авторитаризм, про кризу з правами людини". За його словами, деякі правозахисники дали досить різку оцінку ситуації з правами людини в Росії.

Глава Московської хельсінської лрупи Людмила Алексєєва заявила, що зустріч продовжилася близько години. Нагадаємо, в п"ятницю Кондоліза Райс зустрілася з президентом РФ Володимиром Путіном, обговоривши з ним питання розміщення елементів стратегічною ПРО США на території Східної Європи, повідомляє агентство "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Кондоліза Райс зустрілася з російськими правозахисниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути