Кулінари з Дрездена випекли і представили публіці традиційний німецький святковий кекс "штоллен", маса якого складає 3,5 тонни, передає кореспондент РІА Новости.
На виготовлення тесту для мегаштоллена пішла ціла тонна муки, 550 кілограмів масла, 2,6 мільйона родзинок без кісточок і майже 80 літрів ямайського рому. Про інші інгредієнти і їх кількість автори чудо-кекса умовчують.
А ось на отримання статусу "найвищого в світі різдвяного кексу" претендує гігантське творіння кондитерів південноіндійського штату Керала.
Впродовж трьох тижнів 10 кращих майстрів трудилися по 8 годин на день, щоб представити сьогодні свій шедевр, "зріст" якого перевищує 9 метрів 30 сантиметрів. Загальна вага пирога - 2,5 тонни.
Для його приготування було потрібно 200 кг муки, 120 кг цукру, 69 кілограм сухофруктів і цукатів, 100 кг маргарину, півтори тисячі яєць, 50 кг глазурі і по 10 пляшок рому і бренді.
Сьогодні вранці кекс розділений на 22 тисячі порцій. Отримане пригощання покуштують постояльці готелю, де його пекли, а основна частина буде роздана бідним.
Коментарі