Зростання цін на продовольче зерно і борошно змусить українських кондитерів поступово підвищувати ціни на свою продукцію.
Таку думку висловила президент корпорації "Бісквіт-Шоколад" Алла Коваленко, повідомили у прес-службі підприємства.
За словами А.Коваленко, останнім часом відбувся різкий стрибок цін на зерно і борошно.
"Якщо ще півтора місяці тому продовольчу пшеницю можна було придбати по 1200-1300 грн. за тонну, то зараз офіційна ціна становить 1500-1550 грн., але за нею немає пропозиції, тобто виробники займають вичікувальну позицію. І постачальники борошна гарантують ціну тільки на тиждень вперед, що вносить додаткову невизначеність", – сказала вона.
Президент компанії зазначила, що в даному випадку грають роль не спекулятивні інтереси, а об"єктивні обставини, оскільки, зважаючи на складні погодні умови – суворі морози взимку і посушливе літо, основним країнам – виробникам зерна довелося коригувати свої плани на врожай. Крім того, додала вона, ситуація посилюється постійним зростанням цін на енергоносії.
"Потрібно дивитися правді в очі: у таких умовах утримувати ціни на колишньому рівні кондитерам не вдасться", – вважає А.Коваленко
На її думку, вітчизняні виробники кондитерських виробів постараються не допустити різких коливань цін на свою продукцію, проте будуть вимушені з певною періодичністю підвищувати їх на 3-4%.
У той же час у Азарова заявили, що українці будуть купатися у гречці.
Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк прогнозує врожай гречки, в півтора рази перевищує споживання на внутрішньому ринку в 2010 році.
Коментарі