субота, 09 липня 2022 01:03

Колектори більше не зможуть "трясти" за борги: назвали категорії

Колектори більше не зможуть "трясти" за борги: назвали категорії
Колектори не будуть стягувати борги з військових і членів їх родин. Фото: РБК

Парламент ухвалив законопроєкт, який пропонує звільнити військових від стягнення боргів зі споживчого кредитування на період дії воєнного та надзвичайного стану.

У цьому законопроєкті кредиторам і колекторам пропонують заборонити стягувати борги з військових та їхніх родин, повідомляє сайт "Слуга народу".

Кредиторам і колекторам хочуть заборонити стягувати борги під час воєнного та надзвичайних станів з:

військовослужбовців Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення – громадян України, які виконують військовий обов'язок за межами України, та членів їх сімей;

військовослужбовців, які стали особами з інвалідністю внаслідок захворювання, пов'язаного з проходженням військової служби та членів їх сімей, а також членів сімей, які загинули, померли чи пропали безвісти;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колекторам заборонили вимагати борги під час війни - але не в усіх

військовозобов'язаних та резервістів, призваних на навчальні та спеціальні збори, і членів їхніх сімей;

членів добровольчих формувань територіальних громад під час їхньої участі у заходах підготовки та виконання ними завдань територіальної оборони України; а також його близькими особами (членами сім'ї позичальника), представником, спадкоємцем, поручителем або майновим поручителем, третіми особами, взаємодія з якими передбачена договором про споживчий кредит.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про списання боргів за кредитами на майно, знищене внаслідок бойових дій. Закон дозволять припинити або скасувати нарахування відсотків за договорами про споживчий кредит.

Йдеться про кошти, видані на території України для придбання нерухомості або транспорту, які знищили російські окупанти, або які розташовані на тимчасово окупованій території.

Нарахування відсотків зупинять на період дії воєнного, надзвичайного стану та впродовж 30-денного терміну після їх завершення.

Зараз ви читаєте новину «Колектори більше не зможуть "трясти" за борги: назвали категорії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути