Ексклюзиви
четвер, 04 січня 2024 11:50

Колапсу в енергосистемі України не буде - Кудрицький

Колапсу в енергосистемі України не буде - Кудрицький
Голова правління Укренерго Володимир Кудрицький розповів про ситуацію в енергосистемі. Фото: weukraine.tv

Навіть у випадку масованих російських ударів в енергосистемі України не буде колапсу.

Саме періоди похолодання росіяни вибирали перед своїми масованими атаками. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький, передає Gazeta.ua.

"Це, звичайно, створить нам додаткові проблеми. Але я впевнений, що це буде питання тривалості можливих перерв в енергопостачанні через пошкодження якихось об'єктів, проте колапсу в енергосистемі не відбудеться. Ворог цього не досягне", - зазначив Кудрицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія пробує "ламати" українців. Ударів буде більше" - що готує РФ

За його словами, низькі температури - це випробування для будь-якої енергосистеми. Для того, щоб пройти цей складний період без відключень, необхідно виконати дві умови. Насамперед - залучити до роботи всі енергоблоки електростанцій, які зараз перебувають в поточних ремонтах. Окрім того, потрібно у повному обсязі використати 1700 мегават технічної можливості імпорту, яку Укренерго відкрило наприкінці минулого року.

Кудрицький також зауважив, що українці можуть допомогти енергосистемі та енергетикам в цей складний період. Зокрема, якщо будуть ощадливо споживати електроенергію в ранкові та вечірні години.

Росія, ймовірно, розпочала масштабніші удари по енергетиці України. Однак, українська протиповітряна оборона успішно відбила атаку ворога. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

У британській розвідці констатували, що 8 грудня російські війська вперше з вересня 2023 року завдали хвилю потужних ударів по Києву та центральній Україні з використанням важких бомбардувальників.

Зараз ви читаєте новину «Колапсу в енергосистемі України не буде - Кудрицький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути