Ексклюзиви
понеділок, 26 травня 2008 14:38

Колишній лідер Ефіопії Менгісту Хайле Маріам засуджений до страти

Колишній лідер Ефіопії Менгісту Хайле Маріам засуджений сьогодні до страти за звинуваченням в геноциді. Такий же вирок ухвалений ще 18 діячам колишнього режиму. Рік тому Менгісту був засуджений до довічного ув"язнення, проте цей вердикт був оскаржений прокурором республіки, і тепер верховний суд виніс нову постанову.

Вона стала підсумком процесу, що почався 13 років тому. Менгісту визнаний винним в тортурах, знущаннях і вбивстві політичних ув"язнених, в геноциді і військових злочинах. Суд проходив заочно - після повалення в 1991 році Менгісту проживає в Зімбабве, влада якої відмовляється видавати його.

"Червоний негус", як прозвали його супротивники, 17 років правив Ефіопією, прийшовши до влади в результаті військового перевороту. Він очолював режим, що іменував себе марксистським. Менгісту і його соратники, всього 76 осіб, визнані винними в масових репресіях 1970-1980-х років. На їхньому рахунку повалення і вбивство імператора Хайле Селассіє, розправа над патріархом ефіопської православної церкви абуною Теофілосом, організація вбивства в цілому 100 тис. людей, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Колишній лідер Ефіопії Менгісту Хайле Маріам засуджений до страти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути