вівторок, 17 вересня 2019 09:37

Колишній бранець Кремля Карпюк проведе прес-конференцію

  Микола Карпюк. Фото: Факти
Микола Карпюк. Фото: Факти

У вівторок, 17 вересня, о 14:30 у приміщенні інформаційного агентства "Укрінформ" відбудеться прес-конференція колишнього бранця Кремля Миколи Карпюка.

Тема заходу - "Україна після полону". Захід проходитиме у залі №1.

Звільнений український політв'язень Микола Карпюк розкаже про своє викрадення, полон, звільнення та ставлення до української політики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не закрила справи проти українських моряків

7 вересня між Україною та Росією відбувся обмін у форматі "35 на 35". На Батьківщину повернулися 11 незаконно засуджених українців: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Микола Карпюк, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Олексій Сізонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов, а також 24 моряки, які були захоплені Росією у районі Керченської протоки у листопаді 2018-го.

26 травня 2016-го суд Чечні засудив українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. Їх звинуватили у вбивстві російських військових у Грозному в 1994-1995-х.

За версією російського слідства, Клих і Карпюк були членами організації УНА-УНСО і наприкінці 1994-го - на початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі збройних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія. Обидва заперечували усі обвинувачення. Сторона обвинувачення не надала жодних доказів того, що Клих і Карпюк перебували у Чечні в цей період.

Зараз ви читаєте новину «Колишній бранець Кремля Карпюк проведе прес-конференцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути