понеділок, 25 квітня 2011 13:02

Колесніков каже, що до Євро-2012 Україна буде готова 31 грудня цього року

Колесніков каже, що до Євро-2012 Україна буде готова 31 грудня цього року

Україна буде готова до проведення чемпіонату Європи з футболу до початку 2012 року, заявив віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков в ефірі телеканалу ICTV.

Матчі Євро-2012 відбудуться в чотирьох польських і чотирьох українських містах. Від України матчі приймуть Київ, Донецьк, Харків і Львів. УЄФА раніше побоювалася, що Україна може виявитися не готовою до проведення чемпіонату в термін, проте на сьогодні ці побоювання зняті. Українська влада запевняє, що повністю увійшла в графік підготовки до Євро-2012.

"Тридцять першого грудня 2011 року ми будемо готові на 100%", - сказав Колесніков.

Він підтвердив, що стадіон у Києві, на якому 1 липня відбудеться фінальний матч Євро-2012, не буде здано до 20-річчя незалежності України 24 серпня 2011 року. "Дуже хотілося відкрити стадіон у День незалежності", - поскаржився Колесніков.

За його словами, перший матч на стадіоні відбудеться наприкінці жовтня або на початку листопада 2011 року.

Віце-прем'єр зазначив, що після чемпіонату розвиток інфраструктури не припиниться. "Все тільки розпочнеться", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи не закінчаться інфраструктурні проекти після Євро-2012.

Колесніков не зміг з упевненістю сказати, чи буде до чемпіонату відмінено для українських громадян візовий режим з країнами Шенгенської зони, до якої, зокрема, входить Польща. Влада раніше заявляли, що докладуть максимум зусиль для того, щоб візовий режим був скасований в 2012 році.

"Дуже б хотілося отримати безвізовий режим для України. Але, принаймні, те, що квиток на польський стадіон буде візою, до цього ми вже майже дійшли", - сказав він.

Як повідомлялось раніше, Борис Колесніков заявляв, що відкриття Національного спортивного комплексу (НСК) "Олімпійський" (Київ) може відбутися в середині-наприкінці жовтня 2011 року через відставаня по термінах монтування даху стадіону.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков каже, що до Євро-2012 Україна буде готова 31 грудня цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути