Ексклюзиви
вівторок, 14 квітня 2009 15:10

КНДР відповіла ООН ядерною програмою

КНДР відповіла ООН ядерною програмою
Уряд КНДР оголосив про вихід з шестисторонніх переговорів з ядерної проблематики. Крім того, Пхеньян відновлює будівництво заводу зі збагаченню урану, що означає відновлення ядерної програми Північної Кореї.

Приводом для такого рішучого повороту стала резолюція Ради Безпеки Організації Об"єднаних Націй (РБ ООН), що засудила недавній запуск північнокорейської ракети і що закликала до посилення санкцій стосовно Пхеньяну.

Втім, Пхеньян і до цього попереджав, що будь-яка резолюція ООН зробить "безглуздими" шестисторонні переговори. Зупинити КНДР не вдалося навіть Китаю та Росії, які домоглися пом"якшення формулювань в прийнятому документі.

Нагадаємо, що переговори з ядерної проблематики КНДР почалися в 2003 році. У якийсь момент здалося, що сторонам вдасться домовитися про створення без"ядерної зони на всьому Корейському півострові. Проте вже минулого року переговори застопорилися, а Пхеньян став шантажувати інших учасників шестисторонніх зустрічей, погрожуючи повернути все назад.

За матеріалами РБК, Topnews

Зараз ви читаєте новину «КНДР відповіла ООН ядерною програмою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути