вівторок, 19 червня 2018 00:40

Клімкін прокоментував слова Трампа про російський Крим

Клімкін прокоментував слова Трампа про російський Крим
Клімкін: Я чув від Трампа чітку позицію щодо Криму. Фото: iPress.ua

Міністр закордонних справ Павло Клімкін сумнівається у тому, що президент США Дональд Трамп міг назвати окупований Крим російським, бо його жителі спілкуються російською.

"Ми повинні отримати інформацію з перших уст, що було сказано. Я вважаю, що ні, я пам'ятаю зустрічі з Трампом, що він казав стосовно окупованого Криму. Він дійсно питався, чи говорять там люди російською, але він дуже чітко висловив свою позицію стосовно того. Якщо це злив - це одна справа, якщо це якось видерте з контексту, це інше", - зазначив Клімкін в інтерв'ю на "5 каналі".

Міністр зауважив, що під час зустрічі G7 було багато різних дискусій, "на скільки ми всі розуміємо, дуже багато було емоцій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп назвав Крим російським. У Білому домі мовчать

"У мене вже є декілька версій, але це була зустріч тет-а-тет, тому ми це з'ясуємо, звичайно. Я вважаю, що такого не було. Те, що я чув особисто від Трампа, - це чітка позиція щодо Криму. Думки з Криму, Донбасу, Росії могли бути, але Трамп не випадково приймає рішення про "Джавелін", санкції проти російських олігархів", - сказав глава МЗС.

Раніше BuzzFeed News із посиланням на два джерела у дипломатичних колах повідомило, що Дональд Трамп заявив лідерам "Великої сімки", що Крим є російським, оскільки усі, хто живе на півострові, розмовляють російською.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін прокоментував слова Трампа про російський Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути