середа, 15 липня 2009 13:08

Кличко закликає киян не платити за новими тарифами і йти до суду

Кличко закликає киян не платити за новими тарифами і йти до суду

Віталій Кличко закликає киян приєднатися до позову до суду проти нових тарифів.

Віталій Кличко, лідер однойменного блоку в Київраді, закликав киян не платити за новими тарифами, тому що вважає їх незаконними і навіть називає "грабіжницькими". Тільки плата за утримання прибудинкової території для деяких підвищилася в кілька разів. Також підвищено тарифи на гарячу і холодну воду та опалення.

"Я закликаю киян приєднатися до мого позову до Шевченківського суду проти тарифів, що діють з 1 червня цього року", - заявляє Кличко.

На сайті блоку Кличка www.klichko.org розміщений зразок заяви, що може подати до суду кожен мешканець, який бажає приєднатися до боротьби з новими цінами на компослуги.

Соратник Віталія по блоку Дмитро Андрієвський підтверджує, що в громадських приймальнях кожен може отримати юридичну консультацію з цього питання, пакет документів і всі необхідні зразки заяв.

"Чим більше буде таких заяв, тим більша ймовірність, що розпорядження про підвищення тарифів вдасться скасувати, - говорить Андрієвський. - Наша заява вже по суті буде розглядатися в Шевченківському суді 27 липня".

Ще одна ініціативна група "Справжні кияни" теж зараз працює над тим, як протистояти новим тарифам. На сайті ініціативної групи (www.kosmos-stop.org) розміщений заклик: "Мовчати далі не можна!" Учасники визнають, що за будь-який товар, послугу, і за комунальні в тому числі, треба платити. Але за реальні послуги, а не за такі, які зараз є в Києві.

"Багато хто боїться не платити. Ось тому влада і сідає нам на шию, - коментує ситуацію киянка і учасник руху Ірина Павленко. - Я буду платити за старими тарифами. Бо мені зарплату ніхто не підвищував, навпаки, знизили в півтора рази, восени постійно мерзнемо через несвоєчасне включення опалення, спалюємо додаткову електроенергію, те ж саме навесні. Низькі розцінки на їх (адміністрації Києва – Ред.) думку? Так які послуги, такі й розцінки. Зовсім не платити - дійсно, станемо винуватими. Платити потрібно, але по-старому".

Наразі готується колективний лист меру Києва Леоніду Черновецькому з вимогою знизити тарифи. Юристи допомагають підкріпити вимоги законом. Далі - колективний позов до суду.

Де знаходяться приймальні блоку Кличка:
вул. Пушкінська, 32а
вул. Металістів, 9 (Солом"янський район)
вул. Російська, 50
вул. Маршала Гречко, 18г, кв.46
Харківське шосе, 52

Як повідомлялося, мер Києва Леонід Черновецький впевнений, що в Києві найнижчі в Україні комунальні тарифи.

Нагадаємо, тарифи на комунальні послуги у Києві підвищилися з 1 червня.

За матеріалами Газета по-киевски, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кличко закликає киян не платити за новими тарифами і йти до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути