вівторок, 12 січня 2010 18:08

Кличко вимагає від прокуратури розібратися з вирубкою дерев на Дарниці

Кличко вимагає від прокуратури розібратися з вирубкою дерев на Дарниці

Блок Віталія Кличка звернувся до прокуратури міста Києва з вимогою притягти до відповідальності тих чиновників, які дали дозвіл на вирубку сотні дерев навпроти універмагу "Дитячий світ" на Дарниці.

Як повідомили у прес-службі Блоку Кличка, лідер блоку Віталій Кличко вважає, що прокуратура має винести протест на рішення Київради від 24 грудня 2009 року, яким земельна ділянка по вул. Андрія Малишка, 2 була передана товариству з обмеженою відповідальністю "Фірма ГАМІ ЛТД".

"Ситуація з вирубкою дерев на Дарниці є черговим свідченням того, яких величезних масштабів набуло розбазарювання київської землі... Адже схожі крищучі ситуації вже виникали і в інших районах міста", - наголосив В.Кличко.

Він вважає, що поспіх, з яким проводилось вирубування дерев, викликаний розумінням незаконності власних дій та бажанням якнайшвидше і без перешкод "прибрати до рук ласий шматок столичної землі".

В. Кличко звернув увагу, що Київ останнім часом все менше нагадує "зелену столицю" Європи і перетворюється на кам"яні джунглі.

"Влада вже остаточно перейшла межу допустимого цинізму. Однією рукою чиновники підписують розпорядження про введення штрафів за вирубку дерев, а іншою – самі ж дають дозвіл на це. Ще трохи і замість міста-парку ми скоро матимемо територію, де будуть рости не дерева, а торгові павільйони", – заявив В.Кличко.

Фракція Блоку Кличка у Київраді закликає підприємців та чиновників не керуватися суто фінансовими інтересами. "Треба думати не лише про гроші, а й про те, яким буде Київ через 10-15 років. Я переконаний, що нова влада, яка буде у Києві, зможе переглянути ті незаконні рішення, які були прийняті командою Черновецького", – вважає В.Кличко.

Як повідомлялося, напередодні Різдва біля станції метро "Дарниця" було вирубано близько 100 хвойних дерев.

Партія Зелених України заявила, що взяла під контроль розслідування даного інциденту та надіслала листи у відповідні інстанції, аби встановити усі подробиці щодо вирубки дерев.

За інформацією ПЗУ, ситуацією зацікавилася природоохоронна прокуратура. Міліція затримала осіб, що проводили вирубку, до з"ясування обставин. Правоохоронним органам вони надали документи, які нібито дають право проводити вирубку й основним аргументом було те, що територія приватна.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Кличко вимагає від прокуратури розібратися з вирубкою дерев на Дарниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути