Ексклюзиви
понеділок, 26 липня 2010 08:21

Київський патріархат таки проведе Хресний хід

Київський патріархат таки проведе Хресний хід

У зв`язку з винесенням судом заборон на проведення в Києві 25-28 липня 2010 акцій протесту та акцій на підтримку візиту Московського патріарха Кирила, прес-центр Української православної церкви Київського Патріархату (УПЦ КП) роз`яснює, що судова заборона не може поширюватися на запланований Київським Патріархатом на 28 липня Хресний хід.

Як зазначають у прес-центрі Київської Патріархії, судова заборона не може поширюватися на згаданий Хресний хід, адже він не є ні акцією протесту, ні акцією на підтримку візиту Московського патріарха і взагалі до цього візиту не має відношення. Хресний хід проводиться на виконання рішення Священного Синоду від 14 травня 2010 р. про загальноцерковне святкування Дня Хрещення Київської Русі-України. Це свято в 2008 р. указом Президента України також внесено до переліку державних свят.

Київська Патріархія завчасно подала в Київську міську державну адміністрацію всі необхідні документи, пов`язані з проведенням ходу, і понад місяць тому отримала відповідні погодження.

Хресний хід, який проводиться Київським Патріархатом, ні в часі, ні в просторі не перетинається із заходами, які будуть проводити в Києві прихильники Московського Патріархату. Тому що молебень Патріарха Кирила перед пам`ятником князю Володимиру буде проходити 27 липня, а заходи УПЦ КП - 28 липня, в той час, коли Московський патріарх буде знаходитися в Києво-Печерській лаврі.

Тому ніяких законних і логічних підстав для заборони Хресної ходи або перешкод до його проведення з будь-якого боку немає, зазначають в УПЦ КП.

Як раніше повідомлялося, запланований Київським Патріархатом на 28 липня Хресний хід буде проходити з 12.00 до 13.30 від Володимирського собору по вулицях Володимирській і Трьохсвятительської до пам`ятника князю Володимиру.

УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Київський патріархат таки проведе Хресний хід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути