вівторок, 01 грудня 2009 12:49

Київський метрополітен подорожчає до 2,52 гривні (Документ)

Автор: Скан документу наданий прес-службою БЮТ
 

Наступного року команда Леоніда Черновецького ініціює підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті Києва.

Про це йдеться у "Концепції приведення тарифів на послуги з перевезення пасажирів міським пасажирським транспортом загального користування, що працює у звичайному режимі руху, до економічно обґрунтованого рівня", повідомляє прес-служба фракції БЮТ у Київраді.

За словами члена постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Сергія Мельника, у цьому документі "економічно обґрунтованими" називаються такі цифри: проїзд у метрополітені - 2,52 гривні, проїзд у наземних видах транспорту - 1,9 гривні.

Мельник зазначив, що у концепції майже незмінним залишається фонд заробітної плати для працівників КП "Київпастранс" та КП "Київський метрополітен", натомість різко збільшуються видатки на амортизацію.

"Так, порівняно з фактичними витратами на амортизацію минулого року, метрополітен планує цього року "витратити" майже у 2,5 рази більшу суму, а КП "Київпастранс" таку саму різницю намагається закласти між запланованими показниками 2009 та 2010 років", - сказав депутат.

Він додав, що для команди Черновецького це й стає "левовою часткою економічного "обґрунтування" необхідності підвищити тарифи на проїзд у 2010 році".

"Натомість заплановано суттєве скорочення загального обсягу перевезених комунальним транспортом пасажирів між 2008 та 2010 роками. Необґрунтованим збільшенням собівартості проїзду при надуманому скороченні пасажиропотоку чинна міська влада заганяє киян у нові тарифні лещата!" - сказав Мельник.

За його даними, у 2008 році послугами метрополітену скористались 663,9 мільйона пасажирів, на 2009 рік підприємство запланувало загальний обсяг пасажироперевезень на рівні 515,1 мільйона осіб, у 2010 - 517,8 мільйона.

У наземному транспорті "Київпастрансу" торік проїхало 624,2 мільйона пасажирів, цього року заплановано перевезти на третину менше - 485,6 мільйона осіб, відзначив Мельник.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Київський метрополітен подорожчає до 2,52 гривні (Документ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути