Ексклюзиви
середа, 09 вересня 2009 12:13

Київські каштани рятуватимуть уколами за 250 гривень

Київські каштани рятуватимуть уколами за 250 гривень
Незабаром столичні каштани пройдуть курс лікування. Із майже 2 млн. символічних для столиці дерев 70% уражені шкідниками.

Як пише муніципальна газета "Хрещатик" (N120), популярний колись метод зовнішньої обробки пестицидами визнано небезпечним для здоров"я киян. Тому препаратом не кропитимуть, а вводитимуть його в деревину. Який саме препарат застосувати - наразі вирішує профільне управління разом з науковцями. Це ж відомство у тижневий термін має запропонувати, куди вивозити опале листя, адже в ньому зимують личинки молі.

Відповідні рішення були прийняті під час спеціальної наради в мерії Києва, яку провів заступник голови КМДА Ігор Добруцький, пише газета.

"Чекати більше не можна, каштани треба негайно рятувати. Наразі у столиці налічується 1,5-2 мільйони каштанів. Однак сімдесят відсотків із них уражені. Якщо не вжити заходів, символ Києва з`їдять шкідники", - зауважив Добруцький.

Видання зазначає, що торік у столиці знесли більш як 14 тис. сухостійних дерев. З них майже 10 тис. каштанів. Наразі обстежують ще стільки ж. Захисники природи б`ють на сполох: дерев у місті гине більше, ніж їх висаджують.

За даними "Газети по-київськи" (від 9 вересня 2009 р.), вартість однієї ін"єкції складає 25-30 дол. Спосіб введення ін"єкцій у стовбур застосовується у Польщі, Угорщині, Франції.

Водночас рішення щодо цього методу лікування ще має затвердити Київрада, тому на найближче її засідання планують винести відповідний проект рішення, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Київські каштани рятуватимуть уколами за 250 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути